1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En hjälpande hand för sexlivet

Sex inspectors skapade tv-historia genom att sätta in filmkameror i sovrummet hemma hos vanliga brittiska par. I vår kommer serien till Sverige.
Nyheter • Publicerad 21 november 2005

Det hade lätt kunnat bli porr, men Sex inspectors har mer gemensamt med Nannyakuten än med de guppande täckena i Big brother. Ett par med sexuella problem blir filmade i sitt hem, inklusive med värmekameror i sovrummet. Bilderna granskas av sexterapeuterna Tracey Cox och Michael Alvear som träffar paret och ger handfasta råd. Sedan är det bara hem och öva.

Vanliga människor

-Programmet är speciellt genom sin vanlighet. Man tittar inte på knäppisar, porrstjärnor eller filmstjärnor. Man tittar på vanliga människor och därför blir det så chockerande. Men samtidigt normaliserar vi sex genom att visa vanliga människor, säger Michael Alvear.

Programmet började sändas i Storbritannien förra hösten och har sedan dess sålts till bland annat USA, Island, Norge, Finland och Spanien.

Enligt Tracey Cox har reaktionerna varit likartade i de olika länderna - och reaktioner har det blivit.

-Det börjar alltid med chock och fasa men när de har sett programmet brukar folk lugna ner sig och tycka att det är intressant och lärorikt. Vi har fått frågan "är det här en ursäkt för att sända mjukporr?". Men jag tror att det är mycket mindre troligt att man säger "nu ska vi ha sex" än "älskling, vi borde prata" efter att ha sett programmet.

Få folk att prata

-Vi befinner oss i framkant när det gäller att få folk att prata om saker som gör dem generade, som de inte vet hur de ska prata om, säger Michael Alvear.

Varför är sex så viktigt?

-Därför att det är ett uttryck för kärlek, ett väldigt kraftfullt uttryck, säger Michael Alvear. Om du stänger av det stänger du av en väldigt stor del av dig själv.

Sex inspectors börjar sändas i TV4 i mars.

I det första avsnittet får tittarna följa 29-åringarna Charlotte och Jamie, ett sambopar med sexproblem. Efter ett och ett halvt års förhållande har Charlotte berättat för Jamie att hon alltid fejkat orgasm under deras samlag.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.