1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Elfsberg slutar som tittarombudsman

Claes Elfsbergs slutar som tittarombudsman på SVT. Uppdraget går ut om drygt en månad och han har valt att inte fortsätta. SVT kommer inte att ersätta honom utan utlovar tittarmedverkan på annat sätt. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 13 november 2007

Claes Elfsbergs slutar som tittarombudsman på SVT. Uppdraget går ut om drygt en månad och han har valt att inte fortsätta.

- Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra nu, säger Claes Elfsberg.

Sedan årsskiftet 2004/2005 har Claes Elfsberg, tidigare nyhetsankare på Rapport, jobbat som tittarombudsman på SVT. Exakt vad som kommer att hända efter uppdragets slut vet han inte.

- Det är så mycket olika saker man skulle vilja göra, så det tänker jag inte ens försöka rabbla upp, men jag är nog öppen för att jobba med både det ena och det andra inom till exempel television, säger Claes Elfsberg som har kvar sin anställning på SVT.

- Det finns mycket jag har gjort och som jag kan tänka mig att göra igen, och det finns mycket annat som jag inte fått tillfälle att pröva. Jag känner mig väldigt ödmjuk och öppen för olika saker.

Som tittarombudsman har han ständigt haft kontakt med publiken och fört deras åsikter vidare.

- Jag har fått en enorm kunskap om publikens reaktioner kring detta. Det kommer jag alltid att bära med mig. Det kommer naturligtvis att vara nyttigt om jag får tillfälle att jobba med program i framtiden själv igen, säger han.

I ett pressmeddelande meddelar SVT att de inte kommer att tillsätta någon ny tittarombudsman efter årsskiftet. Istället satser SVT på att förbättra dialogen med publiken ytterligare. Det ska ske genom en utbyggd publikservice för att tittarna lättare ska kunna komma i kontakt med SVT via mail och telefon med synpunkter och frågor. De ska också satsa på guidade besök i SVT:s tv-hus i hela Sverige.

Claes Elfsberg tycker däremot att det behövs en tittarombudsman även i fortsättningen.

- Jag har rekommenderat att SVT ska tillsätta en ny, men det gör man alltså inte. Jag tycker att det skulle ha varit bra, säger han. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.