1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dunderhead – Europas bästa bluegrass

I kväll spelar Europas bästa bluegrassband på Stortorget.
I alla fall om man kan lita på juryn vid festivalen European world of bluegrass i Holland.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2014
Foto: 
Foto: 

Bluegrassbandet Dunderhead bildades i Göteborg i början av 2013 och tycker själva att de gjort något av en kometkarriär, med många spelningar, debutalbum och utmärkelsen till Europas bästa Bluegrassband på festivalen European world of bluegrass, som hölls i Holland i maj.

– Bluegrass är amerikansk folkmusik, ofta tätt förknippad med country fast utan trummor. Basen blir stommen som driver msuiken framåt, säger basisten Carl Karlsson, tidigare Karlshamnsbo och gitarr- och baslärare på Karlshamns kommunala musikskola.

Carl, som tidigare mest spelat jazz och var aktiv i 3-4 storband i Blekinge, hade väldigt liten erfarenhet av Bluegrass när han blev medlem i Dunderhead i slutet av förra året.

– Det är något väldigt nytt för mig, men det är skoj.

I sommar är det många spelningar runt om i Europa för Dunderhead och det blir bara två framträdanden i Sverige, varav ett är på Östersjöfestivalen. Spelningen på torget i kväll kompletteras av två gatuspelningar under festivalen. En klarade de av redan i går och en andra görs i eftermiddag.

Längre fram bär det av till USA och Kentucky. Spelningen där är ett pris för den stora bluegrasstävling i Holland, European world of bluegrass, med över 40 deltagande band som de vann i maj.?

Än så länge har alla medlemmar andra deltidsjobb, men hoppas kunna jobba med bandet på heltid framöver.

Pär Jonasson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.