1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dracula har fått konkurrens

Visst går det alltid hem med skräckinjagande huggtänder på Halloweenfesten.
Men varför klä sig som en nyvaken Dracula när det finns alternativ...
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2003

Skelett, spöken, vampyrer och sönderskurna pumpor flinar tandlöst mot oss. Igen. Alla helgons dag betyder inte längre enbart gravsmyckning. Nej, den har blivit en jippobetonad helg där det är fullt legitimt att använda huggtänder på den fina festen.

Men varför klä sig som en nyvaken Dracula när det finns andra alternativ. Espresso dök ned hos klädskaparen Wincent Sandberg i Backabo utanför Karlskrona för att hitta udda kostymeringar till Halloweenfesten.

- Allt färre vill ta på sig dödskallar och se ut som vandrande skelett. De vill hellre klä ut sig till kändisar, djur eller till något med country and western-tema, säger Wincent Sandberg.

Hörnsoffan blev en jacka

Utbudet i ateljé Win San är som en blandning av ett kaosartat världskrig, obegränsad fantasi och sprudlande kreativitet.

En rosa hörnsoffa i skinn för 50 kronor på Röda Korset blev en skinnjacka. Ett par slitna jeans förvandlades till en cowboyhatt med fläkt som drivs av en solfångare i form av en fickspegel.

En fläckig bilklädsel transformerades till en dalmatiner med långa svarta öron. Och 40 gubbslipsar i brokiga färger syddes om till en lång och plågsamt mönsterrik rock.

- Den försökte jag sälja till Tomas di Leva, men har var lite stressad och hänvisade till sin manager, säger Wincent Sandberg.

Alltid varit klädtokig

Det har knappast funnits några tvivel över vad klädskaparen från Backabo ska ägna sin fritid åt. Som tonåring åkte han på skolresa till London iförd rosa linnekostym. På samma resa passade han på att permanenta sig och färga håret rött.

- Jag har alltid varit klädtokig och gillar att tramsa till det när jag syr. Min stora dröm har alltid varit att sy udda kläder till artister.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.