1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

De är nykomlingar i Diggiloo 2006

Lasse Kronér, Amy Diamond, Caroline Wennergren och Pernilla Wahlgren blir årets nya artister till Diggilooturnén.
Och Lasse Holm, som i går kom till Ronneby, tror sig redan ha en schlagervinnare som extra krydda till årets sommarturné.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2006

-Det känns som jag är son här i huset. Det är så många sköna minnen som kommer tillbaka, säger han i ett konferensrum på Ronneby brunn.

Två bra år

Det var inte i konferensrummet Intiman som Diggilookonceptet tog form men efter tre föreställningar i Båstad 2002, så började Diggiloos första turnésommar i Brunnsparken sommaren 2004.

Och efter två lyckade premiärer fanns ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept, även om scenen höll på att sjunka i gyttjan inför den regntunga premiären för två år sedan.

-Första året började den 40 ton tunga scenen försvinna i leran, men ändå blev premiären helt fantastisk. Förra året flyttade vi repetionerna till Ron, men då var det solsken och sommarvärme hela veckan, säger Lasse Holm.

"Fotbollsteam"

Fast han har inte kommit till Sveriges vackraste trädgård för att prata väder och vind.

Han vill i stället berätta om "startelvan" iårets Diggiloo. Fotbollsreferenserna återkommer hela tiden då Lasse Holm, gång på gång, betonar att det handlar om ett lagarbete där artisterna får gömma det stora egot hemma.

-Jag brukar säga att vi är det svenska landslaget i underhållning. Alla jobbar för och med alla i laget och jag är den spelande tränaren som håller ihop gänget, men aldrig ställer mig längst fram på scen.

Nya stjärnor

I årets uppsättning som har premiär fredagen den 7 juli märks veteraner som komikern Thomas Pettersson, Jessica Andersson och Magnus Bäcklund. Den senare är också en av Lasse Holms favoriter i årets schlager-sm.

-Vill det sig väl har vi en schlagervinnare som extra dragplåster, men oavsett vilket är jag mycket nöjd med årets artister, säger Lasse Holm.

13-åriga stjärnskottet Amy Diamond kom med trots Lasse Holms något skeptiska inställning till barnstjärnor.

-Men hon är en supertjej som har stort stöd från sina föräldrar.

Sju artister har varit med förr och fyra är nya. Blir de bortvalda artisterna besvikna?

-Det är en smärtsam process att plocka bort någon, men samtidigt måste vi förnya oss. Dessutom vet jag att alla som inte är med i år har annat att göra i sommar, säger Lasse Holm.

christian.hylse@blt.se

0457-789 81

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.