1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dansk ny chef för Malmö konsthall

Jacob Fabricius heter den nya chefen för Malmö konsthall. Han presenterades under torsdagen på en presskonferens i Malmö. Han tillträder sin tjänst den 1 januari. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 15 november 2007

Jacob Fabricius heter den nya chefen för Malmö konsthall. Han presenterades under torsdagen på en presskonferens i Malmö. Han tillträder sin tjänst den 1 januari då den nuvarande chefen Lars Grambye lämnar sin post.

Jacob Fabricius förekom i spekulationerna så hans namn var inte överraskande. Han är frilansande curator och har legat bakom flera tidigare utställningar på konsthallen, bland annat Susan Philipsz 2005, Simone Aaberg Kaern 2006, Elmgreen och Dragset tidigare i år och nyligen David Shrigley.

Han har även producerat flera internationella konstutställningar på institutioner, gallerier och biennaler. Han har också arbetat med konstbiennaler som exempelvis "Momentum" och dessutom varit chef för KBH Kunsthal i Köpenhamn. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.