1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Carola gästar "Idol"-juryn

Carola Häggkvist blir den första artisten att gästa "Idol"-juryn. Hon ska bedöma de tävlande i ett program någon gång under hösten. När det blir och exakt vad hon ska göra är ännu oklart. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Carola Häggkvist blir den första artisten att gästa "Idol"-juryn. Det bekräftar hennes presstaleskvinna Ulrika Hammar samt TV 4.

- Jag hoppas att hon inte är så politiskt korrekt som hon ger intryck av att vara, säger Peter Swartling.

Detaljerna kring Carola Häggkvists medverkan i "Idol" är ännu hemliga. Men klart är att stjärnan ska hjälpa Kishti Tomita, Daniel Breitholtz och Peter Swartling att bedöma idolernas framträdanden i ett program framöver. Carola har inte gått att nå för en kommentar.

- Allt jag kan säga är att Carola kommer att sitta med i juryn. När och hur kommer ni att få reda på tids nog, säger stjärnans presstaleskvinna Ulrika Hammar.

Juryns ordförande Peter Swartling välkomnar henne till Claes "Clabbe" af Geijerstams gamla stol.

- Vi har varit medvetna länge om att det kan komma in gäster i juryn, så det är kul. Hon kan väl bidra med sin stjärnstatus och sin kunskap, säger han.

Huruvida schlagerstjärnan ska uppträda eller medverka på annat sätt än som åsiktsmaskin i juryn är höljt i dunkel.

I USA har kändisen i juryn engagerat sig i programmet och agerat mentor åt de tävlande. Artister som Bono, Tony Bennett, Jennifer Lopez och Gwen Stefani har varit med och stöttat. Hur det blir i Sverige är alltså oklart.

- Jag har ingen aning. Vi håller inte i själva produktionen utan går bara dit och gör vårt jobb och är jury, fortsätter Swartling.

TT Spektra: Vilken attityd skulle du önska från Carola, hård eller snäll?

- Jag tycker att hon ska vara sig själv. Det enda jag skulle önska är väl att hon inte försöker vara så politiskt korrekt som hon ger intryck av att vara ibland, utan att hon säger precis vad hon tänker. Det handlar om sång och artisteri, hjärta och smärta. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.