1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Cardigans vann tvist mot The Hives

Cardigans vann tvisten mot The Hives.
Nyheter • Publicerad 16 april 2013
Foto: Scanpix
The Hives ska punga ut med över 23 miljoner kronor efter ett domslut.
The Hives ska punga ut med över 23 miljoner kronor efter ett domslut.Foto: STINA GULLANDER / SCANPIX

Lunds tingsrätt skriver i sin dom att Fagerstabandet ska betala över 18 miljoner kronor samt över fem miljoner kronor i rättegångskostnader.

Det var våren 2011 som Cardigans bestämde sig för att stämma The Hives på 18,5 miljoner kronor. Tvisten gäller pengar som Cardigans anser att The Hives har lånat av dem via Tambourine Studios, som varit båda bandens ekonomiska förvaltare, och sedan inte betalat tillbaka.

Förhandlingarna inleddes i Lunds tingsrätt i november 2012. Cardigans advokater hävdar enligt Expressen att The Hives hela tiden har känt till transaktionerna mellan bandens olika bolag.

The Hives nekar dock till det:

– Vi har aldrig pratat om några lån med vare sig The Cardigans, The Ark eller Tambourine. Det dök upp först när vi gav Tambourine sparken som en förklaring till varför alla pengar var borta, sade sångaren Pelle Almqvist till Aftonbladet förra veckan.

Tvisten mellan The Hives och Cardigans är en del av härvan där flera band som använt Tambourine Studios stämt varandra på grund av lån mellan bolag som inte betalats tillbaka. Det började 2010 när Timbuktu upptäckte att hans bolag saknade nära fem miljoner kronor och stämde The Hives, Europe, Soundtrack of Our Lives, Weeping Willows och The Ark - de tvisterna har delvis lösts genom uppgörelser.

Enligt Sydsvenskan har The Hives också stämt Tambourine Studios på knappt nio miljoner – som i sin tur svarat med en egen stämning. Tidningen skriver att Hives dessutom stämt sin tidigare redovisningsfirma på knappt 177 miljoner samtidigt som The Ark stämt The Hives, Cardigans och Weeping Willows.

De tvisterna är ännu inte avgjorda.

(TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.