1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Camilla tar över efter Gitte i Joyride

Gitte Tinglöf-Källman, sångerska och kapellmästare i Joyride, tar time out.
Gitte väntar sitt andra barn.
Camilla Lindén går in som vikarie.
Nyheter • Publicerad 17 november 2005

-Camilla stod högst upp vår önskelista. Vi blev väldigt glada när hon tackade ja, säger Gitte Tinglöf-Källman.

När Gitte födde dottern Matilda i slutet av 2001 tog Joyride paus. Efter ett halvår var bandet tillbaka i danspalatsen igen.

Gittes nedkomst är beräknad till årsskiftet och det blir alltså time out enbart för Gitte. Maken Tomas Källman - trummis och sångare - fortsätter tillsammans med Dante Holmberg och Ludde Olin.

Gittes vikarie Camilla Lindén är en rutinerad sångerska. Hon fanns en tid i Grönwalls och har deltagit i Melodifestivalen. Hon har därefter gjort skivinspelningar och framträtt som soloartist.

Camilla behärskar såväl traditionell dansmusik som country och rock. Därmed passar hon väl in i Joyrides countryinfluerade stil. Joyride vann dansbands-SM 1997 och fick året efter sitt stora genombrott med låten Godmorgon världen. Albumet med samma namn fick en Grammis. Joyrides senaste album Fritt fram kom i början av förra sommaren.

Roland Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.