1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Britta Persson sätter allt på spel

Britta Persson har nått fram till ett vägskäl i karriären. Inför släppet av tredje plattan "Current affair medium rare" satsar hon allt för att kunna leva på musiken. "Nu får det bära eller brista", säger hon. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 1 september 2010
Foto: 

Britta Persson har nått fram till ett vägskäl i karriären. Inför släppet av tredje plattan "Current affair medium rare" har hon tryckt ner gaspedalen i botten.

Britta Persson började sin solokarriär genom att sälja demoskivor via sin hemsida. Musiken distribuerades via post och varje köpare fick en handskriven låtlista på köpet. Det kan låta som rena stenåldern, men det är faktiskt bara sex år tillbaka i tiden.

Sedan dess har Britta Persson släppt två skivor. I dagarna kommer den tredje - "Current affair medium rare". En platta som har fått växa fram i sakta mak. Något som är väldigt ovanligt för Britta Persson.

De senaste fem åren har hon hankat sig fram på musiken. Men inför det här skivsläppet har Britta Persson lagt upp en strategi för att kunna göra musikskapandet till ett vanligt jobb.

TT Spektra: Vad gör du om det inte funkar?

TT Spektra: Nya skivan känns väldigt modig. Man får nästan lite hiphop-vibbar ibland?

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.