1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bokförsäljningen går uppåt

Det har varit några hård år för bokbranschen. Men nu visar nya siffror att försäljningen är på väg uppåt. Förlagens försäljning till bokhandeln har hittills i år stigit med 6 procent. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 15 september 2010
Foto: 

Det har varit några hård år för bokbranschen. Men nu visar nya siffror att försäljningen är på väg uppåt. Förlagens försäljning till bokhandeln har hittills i år stigit med 6 procent. Det är att jämföra med krisåret 2009 då försäljningen sjönk med 8 procent under årets första åtta månader, skriver Dagens Nyheter.

Däremot gick exporten av svenska titlar bra förra året. Jämfört med året innan ökade exporten totalt med 26 procent till 122,6 miljoner kronor. De stora namnen bakom exportframgångarna stavas Camilla Läckberg, Stieg Larsson, Henning Mankell och Lars Kepler.

Men det är inte bara i Sverige som bokförsäljningen går uppåt. Under det andra kvartalet 2010 steg försäljningen av skönlitteratur med 13,5 procent i Danmark, visar siffror från Jyllands-Posten.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.