1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bob Dylans konst sågas av kritikerna

Han må vara en livs levande musikalisk legend, men som målare går det trögare för Bob Dylan. Hans stora utställning i Köpenhamn totalsågas av danska konstkritiker. (TT)
Nyheter • Publicerad 6 september 2010
Foto: 

Han må vara en livs levande musiklegend, men som målare går det sämre för Bob Dylan. Hans stora utställning på Statens museum för kunst i Köpenhamn totalsågas av danska konstkritiker, uppger nyhetsbyrån AFP. Berlingske Tidende jämför hans musikaliska talang med Picassos geni men säger att detsamma inte gäller hans målningar. Peter Brix Söndergaard som är professor i konsthistoria säger till tidningen Information att Dylan målar som vilken amatör som helst. Finanstidningen Börsen kritiserade museets ledning för att vara populistiska och ställer ut Bob Dylan för att han lockar stor publik.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.