1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Blairs memoarer liknar drottningfilm

Häromdagen satte fredsaktivister käppar i hjulet för Tony Blairs lansering av memoarboken "The journey". Nu har den före detta premiärministern hamnat i trubbel igen - hans bok är misstänkt lik filmen "The queen". (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 9 september 2010
Foto: 

Häromdagen satte fredsaktivister käppar i hjulet för Tony Blairs lansering av memoarboken "The journey". Nu har den före detta premiärministern hamnat i trubbel igen.

Peter Morgan, som skrev manuset till filmen "The queen", hävdar att ett stycke ur Blairs bok är misstänkt likt en av scenerna i filmen. Det rör sig om ett det första mötet mellan drottning Elizabeth och Tony Blair 1997, då Blair just valts till premiärminister, skriver The Daily Telegraph.

I boken säger drottningen under mötet: "Du är min tionde premiärminister. Den första var Winston. Det var innan du var född". I filmen säger Helen Mirren som spelar drottningen: "Du är min tionde premiärminister, herr Blair. Min första var Winston Churchill".

Blair hävdar å sin sida att han inte ens har sett filmen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.