Nyheter
Blåbärsmuffins
Nyheter • Publicerad 21 juli 2000
Skogen i din frysbox
3 ägg
2,5 dl socker
125 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 pkt frysta blåbär
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret på svag värme.
Vispa upp ägg och socker med en elvisp så det blir fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser och bären i en annan skål. Tillsätt smör och äggsmeten - blanda noga.
Klicka upp i muffinsformar och sätt in i ugnen 7-10 minuter.
Låt de färdiga muffinsarna svalna under en bakduk.
Kökstipset: Använd en särskild ringande kokklocka när du bakar så slipper du bränna skiten.
Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.