1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Biers filmer vägrar ge svar

Regissören Susanne Biers filmer ställer frågorna. Svaren får publiken hitta själv. "När en film försöker komma med enkla lösningar känner jag bara 'Låt mig vara i fred', säger hon inför den svenska premiären på "Hämnden". (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 30 september 2010
Foto: 

Den danska regissören Susanne Biers filmer ställer frågorna. Svaren måste publiken hitta själv.

Det är dagen före den svenska premiären på "Hämnden" och en lycklig Susanne Bier besöker Stockholm. "Hämnden" med Mikael Persbrandt i huvudrollen har redan hyllats i dansk och internationell press och utsetts till Danmarks Oscarsbidrag.

"Hämnden" är en film som ställer många frågor, främst om våld kontra pacifism. Men Susanne Bier är inte filmskaparen som vill tejpa fast sin egen världsbild i publikens pannor. Enligt samma princip avböjer Bier, som själv är barn till judiska flyktingar under andra världskriget, att jämföra främlingsfientlighet i Sverige och Danmark.

Inte heller vill hon berätta om sitt kommande projekt, en långfilm och SVT-serie i fyra timslånga delar om Ingmar Bergmans liv med manus av Henning Mankell.

TT Spektra: Vem ska spela Bergman?

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.