1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Barack Obama skriver barnbok

Han har redan skrivit två böcker för en vuxen publik, men tur tar USA:s president sikte på de yngre läsarna. I november landar Barack Obamas barnbok "Of thee I sing: A letter to my daughters" på bokdiskarna. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 14 september 2010
Foto: 

Han har redan skrivit två böcker för en vuxen publik, men nu tar USA:s president sikte på de yngre läsarna. I november landar Barack Obamas barnbok "Of thee I sing: A letter to my daughters" på bokdiskarna, skriver The Guardian.

Det rör sig om en 40-sidig bilderbok med undertiteln "banbrytande amerikaner och idealen som har format nationen", med illustrationer av Loren Long.

Boken avhandlar såväl förste amerikanske presidenten George Washington som baseballspelaren Jackie Robinson och konstnären Georgia O'Keeffe.

Bokförlaget klargör, kanske för att försäkra amerikanarna om att politiken går i första hand, att Obama skrev boken innan han tillträdde presidentposten.

Barack Obama har tidigare skrivit böckerna "Min far hade en dröm", "Att våga hoppas: tankar om den amerikanska drömmen" och "Tron på förändring".

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.