1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Avlyssnat/Vikingarna

l Vikingarna
-Kramgoa låtar 2001
-NMG.
Nyheter • Publicerad 20 september 2001

IIISå är dom här igen - med garanterat en ny guldskiva. Det brukar ju bli så.

Vikingarnas plattor säljer guld i stort sett innan det börjar rassla till på affärsdiskarna.

Vikingarna har dock gjort bättre plattor än denna. Kanske är det den tyska karriären som gör att vi inte ser någon förnyelse på hemmaplan.

Precis lagom till skivsläppet dundrade hur som helst förstaspåret Att älska någon så in på Svensktoppen.

Upphovsmän Jörgen Andersson/Lennart Dahlberg, välkända hitmakare men de har aldrig förekommit på Vikingarnas plattor tidigare.

Det vore alltså fel att påstå att plattan är fylld av kommande hitlåtar. Några spår utöver inledningslåten höjer sig dock över mängden - framför allt då Alla dessa underbara år av Jan-Erik Knudsen (trumpetare i Curt Haagers) och Gert Lengstrand. Rose-Marie Stråhles Min kärlek till dej och Peter Åhs Kärlek i blåa jeans lyssnar vi gärna på liksom Jan Brinks Låt oss fånga vår dag.

Ett spår som skiljer sig markant från alla andra och inte har något direkt Vikingarna-stuk är De gamla, en hyllning till gamla människor av Eddie Oliva.

Roland Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.