1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Asienfrälst Joe Labero på turné

Inspirationskällan har bytts ut från glättiga USA till mystiska Asien. Nästa år har Joe Labero trollbundit sin publik i hela 25 år - något han firar genom att ge sig ut på Sverigeturné. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 12 november 2007

Inspirationskällan har bytts ut från glättiga USA till mystiska Asien.

Nästa år har Joe Labero trollbundit sin publik i hela 25 år - något han firar genom att ge sig ut på Sverigeturné.

- Det är inne med magi nu, allt ska vara lite övernaturligt, säger han.

I vår tar Joe Labero hjälp av sina magiska fingrar för att packa ihop föreställningen "Invited to Labero", som just nu spelas på Rondo i Göteborg. Inte mindre än 28 stopp är planerade för showen, som får premiär den 27 februari i Jönköping för att avslutas i Stockholm knappt två månader senare.

Showens utgångspunkt är fingerfärdighetstricks, eftersom "det är vad den svenska publiken gillar". Ledorden är avskalat, intimt och - asiatiskt.

- Jag har varit i Asien en del både i jobb och privat och jag tycker om den mystiken och känslan där borta, och vänligheten.

Showen behåller sin asiatiska inramning, men Labero utlovar aldrig tidigare skådade tricks - bland annat med guldfiskar som ingrediens.

TT Spektra: Nya shower, nya tricks. Hur mycket fortbildning krävs egentligen för en magiker?

- Det där är en ständig process, jag ändrar ofta skepnad på dem. Nu till exempel gör jag ett tricks där jag har svart frack och svarta handskar och en vit fågel kommer ur mina händer. Det gjorde jag mycket när jag var 16-17 år och tävlade.

TT Spektra: I tidigare intervjuer har du sagt att drömmen är en egen show i Las Vegas.

- Ja, det är väl en pojkdröm, men det är ganska mättat där nu. Macao i Kina är hetare, det förs diskussioner om att jag ska sätta upp en show där, kanske senare nästa år.

TT Spektra: Vad tror du att den kinesiska publiken vill ha?

- Där tror jag de vill ha 30 dansare, rock'n'roll och pyroteknik på scen. Men jag kan säkert använda samma inpackning av det hela som jag gör nu.

TT Spektra: Du har trollat bort alltifrån ett jetplan till din publik, vad är nästa steg?

- Det skulle väl vara att man tar en svart och en vit häst, får dem att backa ihop och sen smäller det till och så blir det en zebra. Men zebror är svåra att träna, och i Norden är det inte ens tillåtet så det får bli någon annanstans. Men allt är möjligt.

TT Spektra: Satsar du på ytterligare 25 trolleriår?

- Ja, jag hoppas att det blir 25 år till. Jag skulle ha svårt att göra något annat, det blir nästan som ett gift att gå ut och möta publiken och se deras miner. (TT Spektra)

Fakta/Turnédatum: "Invited to Labero"

27/2 Jönköping, 29/2 Skövde, 1/3 Norrköping, 2/3 Linköping, 6/3 Västerås, 7/3 Falun, 8/3 Örebro, 9/3 Gävle, 13/3 Kalmar, 14/3 Karlskrona, 15/3 Malmö, 18/3 Helsingfors, 19/3 Varberg, 20/3 Trollhättan, 21/3 Karlstad, 23/3 Borås, 27/3 Halmstad, 28/3 Kristianstad, 29/3 Helsingborg, 30/3 Växjö, 4-5/4 Uppsala, 6/4 Nyköping, 10-11/4 Umeå, 12/4 Luleå, 17/4 Skellefteå, 18/4 Östersund, 19/4 Sundsvall och 23/4 Stockholm.

Biljetter släpps den 21 november. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.