1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Arne Isacsson har avlidit

Professorn och konstnären Arne Isacsson avled under lördagens morgon efter en kort tids sjukdom. Isacsson är en av Sveriges mest kända akvarellister och konstpedagoger och var professor i akvarellteknik. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 25 september 2010

Professorn och konstnären Arne Isacsson avled under lördagens morgon efter en kort tids sjukdom. Isacsson är en av Sveriges mest kända akvarellister och konstpedagoger och var professor i akvarellteknik. 1944 grundade han Gerlesborgsskolan och han jobbade, under åren, hårt med att bedriva pedagogisk verksamhet på skolan.

Isacsson är hedersdoktor vid Umeå universitet och tilldelades 1970 Kungliga Svea Livgardes förtjänsttecken av kung Gustaf VI Adolf. Hans verk finns representerade på bland annat Nationalmuseum, Statens Konstråd, Göteborgs konstmuseum, Skissernas museum i Lund, Sveriges Riksdag och på Nordiska Akvarellmuseet. Han var gift med konstnären Margareta Blomberg.

Arne Isacsson föddes i Ronneby 1917. Han blev 93 år gammal.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.