1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Arn" i ny SVT-satsning

Joakim "Arn" Nätterqvist har redan nästa roll klar. Han spelar en av huvudrollerna i kommande, stjärnspäckade SVT-serien "Häxdansen".
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2007

Joakim "Arn" Nätterqvist har redan nästa roll klar. Han spelar en av huvudrollerna i kommande, stjärnspäckade SVT-serien "Häxdansen".

"Häxdansen", som började spelas in i måndags, är en serie i sex delar som preliminärt ska visas i vår. Den utspelas i Bosjö, ett litet samhälle med två fotbollslag och en förbannelse.

På 1600-talet dömdes nämligen elva Bosjökvinnor till döden, anklagade för häxeri. Sedan dess drabbas bygden vart elfte år av en tragedi; bränder, blixtnedslag, försvinnanden...

- Det finns thriller- och skräckelement med i "Häxdansen", men den handlar också om vardagen i dessa människors liv, en vardag med fotboll och relationer, säger Joakim Nätterqvist.

Hans rollfigur i "Häxdansen" är Henke, assisterande tränare för damlaget.

- Vi har precis påbörjat inspelningen, så jag kan inte säga så mycket om honom än.

Bosjö är en bruksort med starka fotbollstraditioner, men medan herrlaget är på dekis klättrar damerna i seriesystemet, vilket leder mer till avundsjuka än glädje. Fotbollen tycks ha någon sorts koppling till häxförbannelsen - bland annat bubblar gyttja från underjorden upp vid fotbollsplanens ena hörnflagga, och klubbhuset är byggt på samma ställe där ortens sinnessjukhus legat.

- Det finns många kopplingar, men det får nog regissören berätta om. Det är i alla fall väldigt kusligt, säger Nätterqvist.

Rollen som Henke är hans första efter "Arn". De inspelningarna avslutades i somras.

- Jag tycker att det är jätteskönt att komma igång med något nytt och inte bara gå och vänta. Dessutom är det en mycket fin ensemble med många som jag känner sedan tidigare.

- Jag ska jobba heltid med "Häxdansen" till mitten av december, sedan får jag väl köra hårt emd pr-arbetet inför "Arn"-premiären (på juldagen). Men det som händer, det händer. Filmbolaget har en pr-stab som har hand om det och ger järnet. Det viktigaste är att vi fått ihop en bra film. Jag har inte sett den än, jag vill vänta tills allt är klart.

Fakta/Rollistan i "Häxdansen"

Henke - Joakim Nätterqvist ("Arn", "Stackars Tom")

Sussie - Hanna Malmberg ("12 minuter", "Dussinmänniskor")

Sara - Julia Dufvenius ("Göta kanal II", "Saraband")

Linda - Sofia Ledarp ("Den man älskar", "Om Stig Petrés hemlighet")

Nadja - Melinda Kinnaman ("Hus i helvete", "Norrmalmstorgsdramat")

Ellen - Malin Morgan ("Upp till kamp", "Snapphanar")

Kristina - Ia Langhammer ("Keillers park", "Häktet")

Li - Livia Millhagen ("Mästerverket", "Buss till Italien")

Ludde - Jacob Nordenson ("Gynekologen i Askim", "Möbelhandlarens dotter")

Peter - Shanti Roney ("Bang bang orangutang", "Tusenbröder")

Patrik - Thomas Hanzon ("Leende guldbruna ögon", "Hunter")

Stefan - Christoffer Wollter ("Suxxess", "Järnvägshotellet")

Kommunordförande - Örjan Ramberg ("Möbelhandlarens dotter", "Den enskilde medborgaren")

Event-Karin - Nina Gunke ("Tjocktjuven", "Medicinmannen")

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.