1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Arkiv X"-film går upp nästa sommar

Efter en mängd turer har nu filmbolaget satt ett premiärdatum för den nya "Arkiv X"-filmen. Den 25 juli 2008 går filmen upp på de amerikanska biograferna. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Efter en mängd turer har nu filmbolaget satt ett premiärdatum för den nya "Arkiv X"-filmen. Den 25 juli 2008 går filmen upp på de amerikanska biograferna.

Det än så länge obetitlade projektet återförenar den berömda seriens skapare Chris Carter med stjärnorna David Duchovny och Gillian Anderson som FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully med övernaturliga fenomen som specialitet, skriver Variety.

Inspelningen inleds i december efter ett manus som Carter skrivit tillsammans med Frank Spotnitz. De bägge låg även bakom manus till den förra långfilmen "Arkiv X - Fight the future" som kom 1998.

Tv-serien sändes i amerikansk tv under nio säsonger mellan 1993 och 2002. I Sverige har den sänts i TV 4 och TV 4 plus. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.