1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Anastasia fick lämna "Idol"

Elva har blivit tio. Anastasia Roobol var den första att tvingas lämna "Idols" finalomgång, efter att på fredagskvällen inte riktigt ha lyckats övertyga tv-publiken med sin version av "Sleeping satellite".
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2007

Elva har blivit tio. Anastasia Roobol var den första att tvingas lämna "Idols" finalomgång, efter att på fredagskvällen inte riktigt ha lyckats övertyga tv-publiken med sin version av "Sleeping satellite". Inte heller juryn var imponerad, utan beskrev henne som "ojämn".

- Det är okej. Jag har fått skit från dem förut, sa hon efter att kamerorna slocknat.

18-åriga Anastasia Roobol från Vansbro blev den första att tvingas lämna årets finalomgång av "Idol". Hennes version av Tasmin Archers "Sleeping satellite" imponerande inte på de röstande tv-tittarna - och inte heller på juryn.

- Jag är uppriktigt ledsen över att du är så ojämn, beklagade sig Daniel Breitholtz.

- I dag var inte din solskensdag, instämde Kishti Tomita.

När tv-kamerorna slocknat hade Anastasia Roobol svårt att hålla tårarna tillbaka.

- Jag vill bara härifrån. Det är jättejobbigt, sa hon och berättade att hon själv tyckte att hennes framträdande gick bra.

Drömmen om en karriär som artist tänker hon inte ge upp, trots nederlaget i talangjakten:

- Nu blir det tillbaka till skolan och fortsätta att plugga. Men så småningom ska jag väl försöka, så gott jag kan, menade hon.

Idolerna sjöng i den första finalomgången så kallade one hit wonders, alltså engångshittar. Överlag gick det bättre för killarna än för tjejerna, sett till juryns kommentarer. Flickfavoriten Mattias Andréasson beskrevs som "fantastisk" och Christoffer Hiding fick höra att hans framträdande var "fett med najs".

Men kvällens juryfavorit var helt klart Daniel Karlsson, som efter att ha framfört sin version av "You're the voice" kunde sola sig i de tre jurymedlemmarnas odelade beundran.

- Det är en fröjd att se dig. Du för dig som en stjärna, berömde Peter Swartling, och Kishti Tomita instämde:

- Knäckande bra!

Daniel själv var nöjd efter framträdandet, men ändå lite förvånad över de idel positiva kommentarerna.

- Bara positivt - igen! Jag hade förväntat mig något negativt den här gången. Det kan inte gå så här bra jämt, sa han och avslöjade att han tror sig kunna bli en av de två som ska slåss om titeln "Idol 2007" i den stora Globenfinalen i vinter.

I så fall lär det blir en kamp man mot man. Daniel Karlsson har sin favoritmotståndare klar:

- Christoffer är den jag håller högst av alla.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.