1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Allvarligare film i Hollywood

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2001

Nu letar Hollywoods filmproducenter efter nya, mjukare ämnen att göra film om. Efter terrorattacken den 11 september är efterfrågan på

våldsamma actionfilmer inte längre lika stor. Många planerade premiärer har redan ställts in eftersom filmerna har bedömts som stötande under rådande omständighter. I stället verka marknaden öppna sig för mer allvarliga och eftertänksamma filmer, skriver Guardian.

Den brittiska regissören Iain Softley, som för tillfället avslutar arbetet med filmen "K-Pax", hoppas att det här kan innebära en vändning för filmproduktionen.

- Det här tillståndet av chock och reflektion kommer att hålla i sig och klimatet kommer att förändras på sätt som vi ännu inte kan förutse, säger han.

Guardian drar också paralleller till den våg av allvarliga filmer som kom till i USA under Vietnamkriget på 70-talet. (PM)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.