1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Akademien prisar Jakobson och Burton

Svenska Akademien har beslutat att författaren Lars Jakobson får Signe Ekblad-Eldhs pris på 125 000 kronor. Dessutom tilldelas Nina Burton Gun och Olof Engqvists stipendium på 160 000 kronor. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 15 november 2007

Författaren Lars Jakobson får Signe Ekblad-Eldhs pris, som delas ut av Svenska Akademien. Lars Jakobson har gett ut ett tiotal böcker. Flera av dem har översatts till danska, norska och tyska. Han medverkar även regelbundet med recensioner och artiklar i Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet. Priset är på 125 000 kronor.

Svenska Akademien har också beslutat att dela ut ett stipendium till författaren, kritikern och översättaren Nina Burton. Hon får Gun och Olof Engqvists stipendium. Nina Burton är ledamot av Samfundet De Nio och mottog förra året Gerard Bonniers essäpris.

Stipendiet är på 160 000 kronor och syftet är att "stödja litterär verksamhet inbegripet kulturjournalistik". (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.