1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

80-talets snuskhjältar är tillbaka

De utsåg sig själva till 80-talets enda svenska rockÕnÕrollband. I somras gjorde Nasty Idols comeback under Sweden Rock. I kväll spelar snusk- och sleazerockarna i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 29 september 2006

Det är den andra comebacken för värstingarna i Nasty Idols. Redan 1998 vaknade Malmös första och enda Motley Crüe-kopior till liv för en kort sekund och nu är det dags igen.

Vi fick tag på sångaren Andy Pierce och kastade tio frågor rakt upp i ansiktet på stackaren.

Varför har sleazerocklegenderna Nasty Idols vaknat igen?

- Vi fick erbjudandet att återförenas på Sweden Rock 2006 och tyckte det passade bra då

våra gamla skivor har återutgivits i år. Egentligen var festivalen en engångsgrej, men nu känns det helt rätt att fortsätta med bandet.

Varför har sleazerocken fått en renässans?

- Allt går igen. Tror det är Darkness, snarare än Poodles som fått oss att blicka tillbaka på 80-talsrocken.

Vad skiljer nutida Nasty Idols mot 80-talsvarianten?

- Vi är bättre rent musikalist, mer tajta. Fast våra stackars levrar är i sämre skick.

Skulle Nasty Idols 1988 överleva samtidens extremfeminster?

- Bra fråga. Antagligen inte men vi hade kämpat för vår sak. Vi hade haft stora banderoller på scenen med slogans som typ; "Raka er under armhålorna, för fan!"

När kommer nästa skiva?

- Just nu lirar vi gig så vi har inte hunnit in i studion och spelat in nytt material. Men så fort vi får tid så spelar vi in vårt femte album, tidernas bästa sleazerockplatta.

På 80-talet var det bara hårdrockshjältar som sminkade sig. I dag är kosmetikaindustrin

gigantisk även för män. Hur mycket pengar spenderar Nasty Idols på hudkrämer?

- (skratt). När vi satte igång bandet i slutet av 80-talet så jobbade jag faktiskt på en kosmetikafabrik. Jag tog beställning från grabbarna i replokalen och stal sedan stora kartonger med kajal, puder och hårspray. Dom fick

givetvis betala mig vilket gjorde mig till en förmögen ung man. Förr hade vi stenkoll på märkena men nu blir det vad som helst som fastnar i ansikte och hår.

1998 sa ni att det inte blir fler återföreningar: "Nä, det har jag inte tid med, nu är jag gift och har ett fast jobb. Och att bli en patetisk gubbstryker i lackbyxor och fortfarande tro att det är rockÕnÕroll som Kiss gör? ... Nej tack". Vad hände?

- Uttalandet gjorde att vår

kära gitarrist fick intervjuförbud. Det var inte jag som sa detta mög. För mig är det rock nÕ roll tills jag dör. Vår gitarrist gick nog igenom en allvarlig livskris då, eller nåt...

Och förresten, höll på att glömma - vilken är snuskhistoriens absolut främsta porrfilm? Och främsta rockskiva?

- Oj, det finns många godingar. Men för mig betyder filmen Star Virgin något extra. Det var den första porrfilmen jag såg. Den handlar om en flicka från rymden som kommer ner till jorden och sätter på alla män hon stöter på...bra handling! Bästa rockskiva? Guns nÕ Roses Appetite For Destruction och Sex Pistols - Never Mind The Bollocks! Sex säljer för att man blir kåt av sex.

En sak till, ge mig några härliga praktskandaler från Nasty Idols gyllene 80-talsår.

- Vi har aldrig haft koll på vad en skandal är. Är det när man smashar upp ett hotellrum? Är det när man pressar ner avföring i en lamphållare på ett hotellrum? Eller pissar i en arrangörs säng? Vi har provat det mesta.

Ok. Vackra ord, men vad kan Blekingepubliken förvänta sig på Kino på fredag?

- Rå rockÕnÕroll.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.