1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Skallgång i Uddarp efter bortsprungen hund – ”Vi behöver ögon och öron”

Sökgänget ber allmänheten om hjälp för att hitta den colombianska VM-hunden. På fredagsmorgonen påbörjades ännu en skallgång efter bortsprungna Leela.
Kristianstad • Publicerad 4 oktober 2018 • Uppdaterad 9 oktober 2018
En skallgångskedja har letat efter Leela.
En skallgångskedja har letat efter Leela.Foto: Privat

Den första skallgången började klockan 16.30 på torsdagen och tog utgångspunkt från Uddarps parkering. Ronja Österberg, som kommunen kallat in för att bistå med letandet, hälsade att alla är välkomna att hjälpa till.

– Ta inte med några andra hundar. Bär gärna reflexväst och ha varma kläder och rejäla skor, säger Ronja Österberg.

– Gärna också något varmt att dricka.

Skallgången var akut insatt för att hinna med så mycket letande som möjligt innan mörkret föll.

Tidigare ville sökgänget inte att folk gav sig ut för att leta själva. Detta för att inte stressa Leela. Men nu har man en annan arbetshypotes.

– Det kan vara att hon sitter fast. Då behöver vi ögon och öron.

Eftersom skallgången är akut insatt är det möjligt att ringa Ronja Österberg för att ansluta när man kan. Hennes nummer är 076 837 38 22. Skallgången avlutade spå torsdagskvällen utan resultat. En ny skallgång startades på fredagsmorgonen. Den utgår från Uddarps parkering.

Kommunen har också skickat upp drönare för att bistå i letandet.

Torsdagens skallgång avslutades framåt kvällen. Då var Leela inte funnen. En ny skallgång med utgångspunkt från samma plats – Uddarps parkering – är planerad till fredagsmorgonen, klockan 08.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.