1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Filmnyheter v. 38

Nyheter • Publicerad 26 september 2010
Foto: 

Bortsett från tv-serien Smallville, som nu går in på sin allra sista säsong i USA, så har Stålis lyst med sin frånvaro sedan Bryan Singers retrohyllning Superman Returns. Nu planeras i alla fall en sprillans ny långfilm som ska produceras av mentorn och idésprutan Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception). Ryktet säger att följande tävlar om att få regissera nya Superman ; Duncan Jones (Moon), Matt Reeves (Cloverfield), Jonathan Liebesman (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning), Tony Scott (Deja Vu) och Zack Snyder (300, Watchmen). Karlsson röstar på stilistiska Snyder som redan har superhjälteerfarenhet.

Brittiska skådisen Stephen Fry (V för Vendetta) ska spela Sherlocks brorsa Mycroft i Guy Ritchies planerade uppföljare Sherlock Holmes 2 . Karaktären nämndes i all hast i första filmen och är tydligen en politiker som har samma klipska slutledningsförmåga som sin bror. Holmes ärkefiende Moriarty är ännu inte castad. Klara för rullen är däremot Noomi Rapace, Robert Downey Jr. och Jude Law, så klart.

Marvel har långsiktiga planer på en Iron Man 2-spinoff med Scarlett Johansson som den svartklädda spionen Black Widow . Men först läggs allt krut på Joss Whedons supergruppsrulle The Avengers där hjältinnan också är med på ett hörn. En lyckad, kvinnlig superhjältefilm väntar vi fortfarande på efter oförlåtliga floppar som Elektra och Catwoman.

Mission: Impossible 4 har kanske spionerat fram en svensk skådespelare i en av de tyngre rollerna. Det påstås att vår egen Millennium-stjärna Michael Nyqvist är aktuell för medverkan i den efterlängtade Tom Cruise-rullen. Nyqvist ska eventuellt spela en charmig men beräknande skurk som får fajtas mot Ethan Hunt & co. Hoppas det stämmer!

Kate Beckinsale har skrivit på förUnderworld 4 och återvänder alltså som den snyggtuffa vampyrbruden Seline. Fyran utspelar sig efter händelserna i tvåan och kommer att fokusera på Selenes dotter, enligt förhandssnacket. Originalregissören Len Wiseman ska åtminstone producera uppföljaren.

Johan Karlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.