1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Yaras pappa verkar kunna gå på begravningen

Tidigare i veckan lutade det åt att Yaras föräldrar inte skulle kunna gå på sin dotters begravning. Men efter att byråkratiproblemen uppmärksammats i medierna har det blivit fart på Utrikesdepartementet.
Nu verkar det som att Yaras pappa kommer att kunna gå på torsdagens begravning i Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 30 maj 2014
Foto: Mattias Mattisson

Detta rapporterar Expressen.

Enligt tidningen så ringde det svenska generalkonsulatet i Jerusalem upp föräldrarna i Gaza redan dagen efter föräldrarnas nödrop tidigare i veckan.

– Nu ska jag resa till generalkonsulatet i Jerusalem på måndag. Jag hoppas få visum samma dag även om de svenska myndigheterna inte lovar något. De säger att jag har en flygresa till Sverige bokad från Amman i Jordanien senare samma dag, berättar pappan för Expressen.

– Nu vill jag bära Yara i mina armar till graven. Det blir ett sista farväl, säger han till tidningen.

Hans hustru kommer inte att kunna gå på begravningen. Yaras pappa har tidigare fått rådet att det skulle gå snabbare om bara han ansökte om visum och inte övriga familjen.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.