1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vodafone sparar bort julen i år

Varken tomten eller lucia kommer till Vodafone i år. Företaget ska spara pengar.
- Företaget jobbar med panikåtgärder, säger fackombud Roland Karlsson, som tycker det ger märkliga signaler när en av världens största mobiloperatörer tvingas spara bort lussefirandet..
Karlskrona • Publicerad 26 november 2003

Vodafone har tagit beslut om en sexveckors sparperiod.

Enligt facket handlar det om ett krampaktigt försök att snygga till siffrorna inför den ekonomiska redovisningen som ska presenteras den fjärde januari.

På listan över de saker som Vodafone har sparat bort står det traditionella lussefirandet med uppträdande för personalen.

- Det blir inget sådant i år, säger Roland Karlsson.

Snål julmånad

Enligt vad BLT har fått uppgift om har de avdelningar på Vodafone som brukar gå ut och äta julbord på företagets räkning också fått kalla fötter.

Julborden är avbokade och det är tveksamt om tomten kommer med några julklappar till personalen i år.

- Det blir nog inget sådant heller, säger Roland Karlsson.

Uppgivenhet

Bland de anställda på de enheter som ska omorganiseras och flyttas från Karlskrona mår personalen väldigt dåligt.

- Vi har stormöten med dem varje vecka för att åtminstone upprätthålla någon slags arbetsro. Men det är inte lätt och med de nya sparbesluten har oron bara ökat, säger Roland Karlsson.

Vodafone har dragit ner på allt. Alla resor måste motiveras innan de tillåts och detsamma gäller vid inköp av nya mobiltelefonmodeller och det är totalstopp för övertid.

- Vi förstår inte hur företaget kan gå ut och säga att Vodafone ska vara nummer två i Sverige samtidigt som vi paniksparar på allt. Man kan inte nå toppen genom att vara defensiv, säger Roland Karlsson.

Sparar bort julen

Den tuffa sparperioden har satts till sex veckor. Under den tiden råder sträng restriktivitet med allt som kostar pengar. Därför har Vodafone också sparat bort julen.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.