1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vitaminbrist av mat i mikrovågsugnen

Karlskrona • Publicerad 28 oktober 2003

Vitaminet B12 förstörs när maten värms i mikrovågsugn, skriver Kommunalarbetaren. Om den mesta maten lagas i mikrovågsugn kan brist på vitaminet uppstå och ge domningar, yrsel och nedsatt minne, enligt allmänläkare Karin Björkegrens doktorsavhandling. Behandling med vitaminet B12 kan återställa skador i kroppen som annars kan blir bestående.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.