1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ett års fängelse räcker inte.
Åklagaren vill ha skärpt straff för den idrottsledare som dömts för sexuellt utnyttjande av en minderårig flicka.
Karlskrona • Publicerad 14 april 2005

55-åringen dömdes tidigare till ett års fängelse och 80000 kronor i skadestånd. Något som han själv och försvarsadvokaten snabbt överklagade. De ville att mannen skulle frias helt, eller åtminstone slippa fängelsestraff.

Flickan under 15 år

Mannen hade vid ett tidigare tillfälle, till bekanta, berättat om sin relation till flickan, som inte fyllt 15 år, som en "förälskelse".

I sin egen överklagan pekade mannen på uppgifter som han menade uppenbarligen inte kunde stämma, jämte att han mådde psykiskt dåligt vid tillfället när han pratade om förhållandet till flickan med bekanta.

Tingsrätten stödde sig på flickans berättelse, vittnesförhör med personer i flickans närhet och sms-meddelanden mellan mannen och flickan när domen föll. Det blev ett års fängelse.

Vill skärpa straffet

I går lämnade åklagaren, Ingela Klinteberg, in en egen överklagan. Hon ville skärpa straffet med motiveringen att "gärningen förtjänar ett längre fängelsestraff".

Maxstraffet för sexuellt utnyttjande av underårig är fyra år. Hovrätten kommer att behandla ärendet längre fram.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.