1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Vi gör en individuell prövning"

Migrationsverket förklarar situationen.
Karlskrona • Publicerad 16 juli 2013

Migrationsverket får inte uttala sig i det enskilda ärendet och kan inte heller säga något generellt om ärenden som gäller barn.

– Vi gör en individuell prövning i varje enskilt fall där vi väger in aspekter som familjesammansättning, hur det ser ut i området och vilken anknytning personen har till landet, säger Annie Hörnblad, pressinformatör på Migrationsverket.

I sitt beslut skriver myndigheten att det inte strider mot barns bästa att skicka Josef till Angola tillsammans med familjen. De anser inte heller att det föreligger sådana synnerligen ömmande omständigheter som kan ligga till grund för ett uppehållstillstånd.

Beslutet har inte vunnit laga kraft och advokat Eric Widner ska överklaga beslutet till Migrationsdomstolen inom två veckor.

Livia Bergvall
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.