1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vet allra mest

Med 28 av maximalt 30 rätt blev Jesper Ström på Vedebyskolan i Karlskrona Blekinges bäste elev i nutidsorientering. Som belöning får han och de övriga 21 vinnarna ta emot utmärkelser av drottnig Silvia på nobeldagen 10 december.
Karlskrona • Publicerad 30 oktober 2002

Att Blekingevinnaren kommer från Vedebyskolan börjar bli vanligt. Förra gången vinnaren återfanns på skolan var år 2000. Årets vinnare Jesper Ström i klass 9B har ett enkelt vinnarrecept.

- Det gäller att hänga med. Jag läser mycket tidningar.

Han känner sig inte nervös inför det inplanerade mötet med drottning Silvia då övriga länsvinnare från DN:s traditionsbundna tävling ska få sina priser.

Besök på Cosmonova och på Nobelprisutdelningen är andra aktiviteter som är inplanerade under vistelsen i Stockholm 9-11 december.

Drygt 212 700 högstadieelever runtom i landet deltog i årets tävling.

Med 15,20 klasspoäng för klass 9 D:s 26 elever samt 12,37 snittpoäng för skolans samtliga elever erövrade Wämöskolan i Karlskrona både pris för bästa klass - samt för bästa skola i Blekinge.

Markus Boström är en av tre SO-lärare på skolans högstadium.

- Vi uppmuntrar eleverna att diskutera aktuella händelser. Jag tycker våra elever visar stort intresse. Det är viktigt att de ifrågasätter och är kritiska till uppgifter de tar del av. Vi känner oss kaxiga. Framför allt känner jag tillfredsställelse över att vi är bättre än friskolan.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.