1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Valdeltagandet sjönk i Kungsmarken trots politikernas extrasatsning

Kungsmarken hade det lägsta valdeltagande i hela Karlskrona i årets val. Detta trots att politikerna ansträngt sig extra för att kampanja i området.
Av de som röstade la över 70 procent sin röst på Socialdemokraterna.
Karlskrona • Publicerad 22 september 2010

Både Socialdemokraterna och Moderaterna har lagt extra mycket kraft på att kampanja i Kungsmarken inför årets val.

Ändå sjönk det redan låga valdeltagandet ytterligare och Moderaterna fick till och med färre röster efter sin riktade kampanj i området.

Carl-Göran Svensson (M) är besviken och vet inte riktigt varför valdeltagandet sjönk till strax över 50 procent. Moderaterna har satsat på att knacka dörr, affischera och möta väljare men uppenbarligen inte lyckats, bara 4 procent av Kungsmarkenväljarna la sina röster på M.

Invandrartäta Kungsmarken är också Socialdemokraternas starkaste fäste och partiet satsade på att ha en egen valstuga i området. S-kampanjen gav resultat i form av mer än 70 procent av rösterna men höjde alltså inte valdeltagandet i sig.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.