GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskrona

Utvisad tjuv kom tillbaka och begick nya brott

Den 34-årig utländsk medborgare dömdes för ett antal mindre brott i oktober och utvisades.
Men han kom tillbaka under falsk identitet och begick nya brott. Nu döms han till en ny utvisning.
Karlskrona • Publicerad 18 mars 2011

34-åringen har ingen annan anknytning till Sverige än att han trivs här och begår småbrott här. Bland annat har han dömts för stölder och ett par snatterier.

I oktober utvisades han från Sverige på fem år. Men han återkom i januari och under falsk identitet hyrde han in sig i en stuga i Tingsryd. Han greps senare i Karlskrona efter ett misslyckat försök till stöld på Netto. Enligt tingsrättens dom tejpade mannen för ett rörelselarm på butiken Netto i Karlskrona för att sedan återvända dit och stjäla. När han greps avslöjades hans falska identitet.

Nu har tingsrätten dömt honom till tre månders fängelse dels för falsk urkund och brott mot utlänningslagen då han återvänt till Sverige innan de fem åren hade gått och för förberedelse till stölden på Netto.

Nu ska mannen utvisas igen.

34-åringen sitter kvar i häktet i avvaktan på utvisningen.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.