Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uppmärksammad advokat tar ett nytt kliv

Han har figurerat i uppmärksammade mål som Yaratragedin och Rödebydramat, och skulle egentligen ha blivit domare. Nu väljer advokaten Christer Holmqvist, 57, att ta ett nytt kliv i karriären och blir sin egen.
Karlskrona • Publicerad 4 september 2018
Advokat Christer Holmqvist blir egen företagare.
Advokat Christer Holmqvist blir egen företagare.Foto: Marcus Palmgren

– Det känns spännande och ger en ny energi. Framför allt ger det mig större möjligheter att bli ännu bättre, säger Holmqvist, som i månadsskiftet öppnat egen advokatfirma - med brottsmål och familjerätt som specialitet.

– Det är väl det som legat mig varmast om hjärtat och engagerat mig mest. Det handlar nog om min sociala läggning. Men det har blivit mer komplext på senare år, och det känns bra att jag får en möjlighet att koncentrera mig på de här områdena och tacka nej till annat.

Annons

57-åringen beskriver sin karriär som en annorlunda resa. Målet var att bli domare och han tjänstgjorde vid tingsrätten i Karlskrona. Till slut kontaktades han också av justitiedepartementet och erbjöds en tjänst på Gotland. Men då valde han istället att bli advokat.

– Inte minst för att jag trivdes så bra i Blekinge och Karlskrona.

Och här har han alltså blivit i kvar. 17 år på det som då var Håkansson & Palm, och som ett par år senare hamnade under Amber-paraplyet.

– Jag har varit delägare innan, att vara ensam är dock helt nytt. Men det finns ju mycket hjälp att få med teknik, bokföring och annat.

Planerna har varit väl förberedda sedan i fjol. Genom åren har han figurerat i en rad uppmärksammade mål - bland andra Yaratragedin, Rödebydramat och fallet med den mördade Peter Ivarsson som hittades i Fabbesjön.

– Dramatiska, betungande, spännande mål. Och uppmärksammande förstås eftersom mord ju inte är så vanligt i Blekinge. Men det har varit en ynnest att ha fått förtroende att anlitas och det har gett mig mycket erfarenhet som jag tar med mig, säger Christer Holmqvist.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons