1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Två vakter placeras ut

I går kväll sattes bevakning in i Kungsmarken. Ingen annanstans i Karlskrona har Karlskronahem bevakning av ett bostadsområde nattetid.
Karlskrona • Publicerad 17 oktober 2003

Från och med i går kväll ska två vakter från Securitas röra sig i Kungsmarken under hela natten fram till morgontimmarna.

Ska kunna ingripa

- De ska kunna ingripa och ha en övervakande funktion, säger Peter Hidnäs, förvaltningsansvarig på Karlskronahem. Men framför allt ska vi försöka få i gång en dialog med ungdomsgänget som busar.

55 procent otrygga

Orsaken till den insatta vaktstyrkan är den enkät som Karlskronahem har genomfört i området. 600 av de totalt 3 500 boende i området fick en enkät att fylla i om hur de upplever att bo i Kungsmarken. 70 procent av de tillfrågade skickade in svar och av dem svarade 55 procent att de kände sig otrygga och inte vågade gå ut i området på kvällen.

Karlskronahem genomförde samma undersökning för tre år sedan.

- Det går åt fel håll. Det var 35 procent som svarade att de var otrygga 2000, och nu fick vi ju sämre resultat, säger Ingrid Ljungkvist, vd på Karlskronahem.

Två Securitasvakter

Som en åtgärd sätter de nu in två vakter från Securitas för att bevaka Kungsmarken kvällstid.

- Vi har förstått nu att människor är oroliga för bus på kvällen. Men nu hoppas vi att de boende vågar gå ut. Dessutom är det ju så att fler människor ute minskar buset.

Som en andra åtgärd kommer Karlskronahem också att ta reda på om de boende har olika upplevelser av situationen i och utanför de olika husen.

- Så tror jag att det kan vara, säger Ingrid Ljungkvist. Men hur vi ska lösa det om vi hittar skillnader, det vet jag inte än.

Helle Larssen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.