1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nina Albertsson är fortfarande skakad efter tisdagens händelse.
Två bilar höll då på att köra på hennes son utanför bostaden i Kungsmarken
- De var tio centimeter från att skada min son, eller, det kunde ha hänt något ännu värre.
Karlskrona • Publicerad 30 oktober 2003

Det var vid 18-tiden i tisdags kväll som 4-årige Emil och 8-åriga Sandra skulle gå och slänga kartonger i miljörummet på framsidan av fastigheten på Kungsmarksvägen.

Kom i hög fart

För att ta sig dit behöver de bara korsa gatan utanför. Den är enkelriktad och hastighetsbegränsad till 30 kilometer i timmen.

Mamma Nina Albertsson stod som hon brukar i fönstret på fjärde våningen och följde barnens korta promenad.

Plötsligt såg Nina Albertsson två bilar komma i hög fart på gatan.

- Emil stod kvar i mitten av vägen. Han visste inte vad han skulle göra. Den första bilen passerade utan att bromsa eller sakta ner farten. Den andra

bilen tvärnitade och ställde sig snett över vägen.

Nina Albertsson kunde först inte avgöra om sonen skadats.

- Vem ska åka till akuten med honom, var det första jag tänkte. Jag såg allt som i ultrarapid. Jag hade en massa tankar. Jag skrek, min dotter skrek.

Föraren i bilen klev inte ur och tittade till Emil, utan körde snabbt därifrån. Nina Albertsson hann inte se registreringsnumret.

Skydda från idioter

- Jag försöker skydda barnen från faror, men jag kan inte skydda dem från idioter. Hur vågar folk köra så fort? Hur ska de kunna leva med sig själva om det händer något?

Enligt Nina Albertsson är trafiken på gatan ett stort problem. Hon säger att där dagligen kör bilar alldeles för fort och ibland kör de i fel riktning.

- Det är bara en tidsfråga innan det händer någon något. Här bor mycket barnfamiljer och det ligger ett dagis några portar bort.

Pernilla Östlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.