1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tullen inledde 2019 med rekordbeslag

Tullen i gränsområde Syd avslöjade 16 grova brott enbart under januari.
– Vi har fått en raketstart på 2019, säger Lars Bäckström, tullchef för gränsskyddet region i syd, till TV4 Nyheterna.
Blekinge • Publicerad 5 februari 2019
Tullen på Verkö ingår i gränsområdet Syd.
Tullen på Verkö ingår i gränsområdet Syd.Foto: Thomas Persson

Förklaringen till Tullens rekordbeslag i södra Sverige under januari månad är att myndigheten har fått flera nya tullare in i verksamheten.

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna på tisdag kväll har myndigheten fått 20 nya tullare som jobbar för gränsskyddsverksamheten i södra Sverige.

– Vi har lyckats att avslöja 16 grova brott under den här månaden, säger tullchefen Lars Bäckström.

I region syd, där Blekinge län ingår tillsammans med Skåne, Kalmar och Kronobergs län, har Tullverket gjort rekordbeslag under årets första månad.

Enligt TV4 Nyheterna har tullen i södra Sverige beslagtagit 44 kg cannabis, 27 kg kokain, 40 kg amfetamin och 4 miljoner cigaretter under januari.

Ett av de större beslagen gjordes den 13 januari i år när tullen stoppade en 43-årig lastbilschaufför när han körde av färjan på Verkö. Lastbilen kom från Gdynia.

I lasten fanns 640 000 smuggelcigaretter som föraren inte hade deklarerat för.

Om det skulle ha skattats för den mängd cigaretter han försökte smuggla in i Karlskrona hade skatten uppgått till närmare en miljon kronor.

Mannen är åtalad för grov olovlig förflyttning av skattepliktiga varor.

Simone HansenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.