Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trollkarlen Daniel driver stå upp-klubb

Daniel Karlsson från Karlskrona avancerar i Stockholms nöjesvärld. Nu har han öppnat en egen stå upp-klubb på krogen Ove med skägget och kan bli först med trolleri på Norra Brunn.
Karlskrona • Publicerad 3 augusti 2005

Daniel Karlsson har uppträtt som trollkarl på Stockholms största stå upp-klubb, Syster o Bror Stand Up Comedy. Under våren gick han över mer och mer till traditionell stå upp-komik.

- Jag började med det mest tacksamma, att skämta om livet som trollkarl. Sedan har det blivit mycket om förhållanden, hur killar och tjejer lever ihop. Och så har jag skämtat om Karlskronas skinheads, säger Daniel Karlsson.

Annons

Nu har skämtandet gått så långt att Daniel Karlsson öppnat en egen stå upp-klubb. Varje torsdag bjuder han in både nya och etablerade komiker till krogen Ove med skägget i centrala Stockholm. Klubben heter passande nog Kul i skägget.

Trolleri på Norra Brunn

Utöver det fortsätter han jobba på Syster o Bror på onsdagarna. Dessutom verkar Daniel Karlsson ha brutit ner anrika stå upp-krogen Norra Brunns motstånd mot trolleri.

- Jag var ute en kväll med killen som bokar artisterna på Norra Brunn. De hatar trolleri, och vill inte ha någon trollkarl som uppträder där. Men när han fick se mina trick tyckte han det var jättekul.

Förra veckan förhandlade Daniel Karlsson om att trolla på Norra Brunn varje kväll som de har stå upp-show där. Som om det inte var nog, har trollkarlen från Blekinge spelat in ett pilotprogram för Sveriges Television.

Trolla för skolbarn

- Det är en idé jag haft ett tag om att åka runt bland barn på skolor och trolla och filma deras reaktioner, som i de tv-program där någon trollar bland folk på gatan, säger Daniel Karlssson.

Den programansvarige på SVT som sett filmen är enligt Daniel Karlsson mycket intresserad.

- Så det lutar åt att det också blir av.

Linda Fischer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons