1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De flesta som vill ha arrangemang i Vodafone Arena Rosenholm får nobben. Trots detta satsas tre miljoner kronor per år på att marknadsföra anläggningen.
Karlskrona • Publicerad 31 januari 2006

I morgon har styrelsen för Region Blekinge sammanträde. Då behandlas en ansökan från Karlskrona kommun om att få en miljon kronor till Vodafone Arena Rosenholm i år. Enligt kommunens ansökan är målet med projektet att "utveckla och marknadsföra Vodafone Arena Rosenholm till ett av Sveriges främsta hälso- och idrottscenter".

Totalt ska det satsas tre miljoner kronor per år de kommande tre åren. Region Blekinge står för en tredjedel, kommunen för en tredjedel och den sista tredjedelen fås genom sponsring från Vodafone.

De flesta får nej Karlskrona kommun storsatsar på marknadsföringen, trots att de flesta som vill ha arrangemang i arenan får nej. Målet är att endast ha tre, fyra större evenemang per år.

­ Ska det in evenemang på Arena Rosenholm måste det vara evenemang som har nationell eller internationell uppmärksamhet. Vi har ju andra arenor i kommunen som mycket väl kan klara de flesta krav, säger kommunalrådet Mats Johansson (s).

Ger nya jobb Men med tanke på att ni medvetet valt att ha få

arrangemang, är det då nödvändigt att satsa tre miljoner kronor på att marknadsföra arenan?

­ Jag tror det. Det är en oerhört tuff konkurrens i de här sammanhangen.

Treårssatsningen på att utveckla och marknadsföra arenan ska även leda till att tio nya företag etableras på Rosenholmsområdet, vilket ska ge ett tjugotal nya arbetstillfällen.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.