1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tre män åtalas och erkänner stöldturné

Tre män åtalas misstänkta för flera fall av stölder och narkotikabrott. Enligt åtalet har männen tagit sig in i olika företags lokaler och stulit alltifrån högtalare till tigersågar och gräsklippare under hösten.
Karlskrona • Publicerad 10 januari 2013

De tre männen är 26, 27, och 32 år gamla. 32-åringen kommer från Karlskrona och de två andra från Skruv och Örsjö.

Enligt åtalet har de tre männen tagit sig in i en bilverkstad i Karlskrona natten mellan den 17 och 18 september. Männen ska ha slagit sönder flera bilars fönsterrutor och stulit bilstereos, extraljus, högtalare, slutsteg och andra bilföremål.

Natten efter ska männen ha tagit sig in i en annan lokal i Karlskrona kommun och stulit en tv. 32-åringen från Karlskrona åtalas även i två ytterligare fall för stöld. Mannen ska ha krossat en ruta hos ett företag i kommunen och stulit två tigersågar till ett värde av 15 000 kronor. Enligt åtalet har mannen även stulit stålrör från ett lager vid ett annat tillfälle.

Även 26-åringen åtalas för stöld i ytterligare två fall. Vid dessa två tillfällen ska mannen ha stulit verktyg, avfettningsmedel, bensindunkar, gräsklippare, en tvättmaskin och en torktumlare och maskinverktyg till ett värde av 40 000 kronor.

26-åringen och 27-åringen är även misstänkta för ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. De tre männen erkänner stölderna och narkotikabrotten. Men 27-åringen nekar till brott mot knivlagen.

Annie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.