1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

The Rock slår upp sina portar i gamla fängelset

I dag får Karlskrona en helt ny entré när The Rock slår upp por- tarna.
Restaurangägaren Nicklas Platow planerar redan för nästa satsning.
Karlskrona • Publicerad 18 juli 2013
Foto: Staffan Lindbom
Premiär. ?Vi har redan fått in över 200 bokningar?, säger Nicklas Platow som är förväntansfull inför kvällens invigning.
Premiär. ?Vi har redan fått in över 200 bokningar?, säger Nicklas Platow som är förväntansfull inför kvällens invigning.Foto: Staffan Lindbom
Foto: Staffan Lindbom

Det har gått fort. För en dryg månad sedan fick Nicklas Platow frågan om han ville öppna restaurang i de gamla fängelselokalerna. Sedan dess har 50 personer arbetat dygnet runt med att putsa golv, bygga barer och lära sig laga amerikansk mat.

– Istället för ett högt plank kommer besökarna nu att mötas av män- niskor, musik och grillrök när de kör in i Karlskorna, säger Nicklas Platow.

Han är lite sliten efter att ha rökt kött halva natten. Köttet har näm- ligen en viktig plats i den nya restaurangen som har amerikanskt tema rakt igenom. Maten, musiken och inredningen, allt med inspiration från landet i väst. Även portionsstor- lekarna, intygar Platow.

– Jag tror på att köra fullt ut, det ska verkligen kännas som att gå in på en amerikansk barbeque. Om alla håller sig i mittfåran så får man aldrig den där extra upplevelsen.

Restaurangen har runt 400 sittplatser varav de flesta finns på den gamla fängelsegården. Det rustika möblemanget ska tåla ett rockälskande klientel som inte drar sig för att dansa på borden.

På scenen, som också är en boxningsring, blir det livemusik ett par kvällar i månaden. Rock, givetvis.

– Jag hoppas att vi kan dra folk till den här sidan av staden och bidra till att utveckla Karlskrona som sommarstad.

Platow stannar inte där. Lagom till nästa höst får restaurangen tillökning i form av en skybar med utsikt över gästhamnen. Han fortsätter på temat USA.

– Jag tänker mig en Miami-inspirerad glasbyg-gnad med RnB-musik och drinkar. Det blir en fin kontrast till rocken där nere.

Nu ligger utmaningen i att få den nya personalen att fungera ihop. 18 personer har anställts för att få fart på Karlskronas uteliv och servera de cirka 700 gäster som får plats.

I kväll är det invigning.

– Jag ser fram emot att träffa alla glada människor som tycker att det här är en bra grej, säger Nicklas Platow.

Maria Gisselquist
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.