1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

The Rock premiärrockade i solskenet

Med revben på tallrikarna och med Mötley Crue i högtalarna slog The Rock upp portarna för första gången.
På den gamla fängelsegården fanns gott om Karlskronabor som ville spana in stans nyaste uteställe.
Karlskrona • Publicerad 19 juli 2013
Tummen upp. Trummisen Hempo Hildén är nöjd med att stan får ett nytt rockställe. "All heder till dem som har fixat det här", sa han.
Tummen upp. Trummisen Hempo Hildén är nöjd med att stan får ett nytt rockställe. "All heder till dem som har fixat det här", sa han.Foto: Ola Åkeborn
Amerikansk stil. "Jag tillhör den generationen som älskar AC/DC, så jag hoppas de blir mycket sådant ikväll", sa Magnus Reimhagen, som hade amerikansk fluga dagen till ära.
Amerikansk stil. "Jag tillhör den generationen som älskar AC/DC, så jag hoppas de blir mycket sådant ikväll", sa Magnus Reimhagen, som hade amerikansk fluga dagen till ära.Foto: Ola Åkeborn
Premiärminglade. Sanna Broström och Lovisa Dehlin var på plats för att stötta den nya restaurangen. "Kul med ett nytt ställe", tyckte Sanna Broström.
Premiärminglade. Sanna Broström och Lovisa Dehlin var på plats för att stötta den nya restaurangen. "Kul med ett nytt ställe", tyckte Sanna Broström.Foto: Ola Åkeborn
Foto: Ola Åkeborn
Stort ställe blir större. The Rock har plats för omkring 700 gäster. Besökarna kan välja att sitta inomhus, ute på den gamla rastgården eller på terrassen på fängelsets södra sida. I höst blir restaurangen ännu större. Då inviger de en skybar med utsikt över gästhamnen.
Stort ställe blir större. The Rock har plats för omkring 700 gäster. Besökarna kan välja att sitta inomhus, ute på den gamla rastgården eller på terrassen på fängelsets södra sida. I höst blir restaurangen ännu större. Då inviger de en skybar med utsikt över gästhamnen.Foto: Ola Åkeborn
Foto: Ola Åkeborn
Stort ställe blir större. The Rock har plats för omkring 700 gäster. Besökarna kan välja att sitta inomhus, ute på den gamla rastgården eller på terrassen på fängelsets södra sida. I höst blir restaurangen ännu större. Då inviger de en skybar med utsikt över gästhamnen.
Stort ställe blir större. The Rock har plats för omkring 700 gäster. Besökarna kan välja att sitta inomhus, ute på den gamla rastgården eller på terrassen på fängelsets södra sida. I höst blir restaurangen ännu större. Då inviger de en skybar med utsikt över gästhamnen.Foto: 
Foto: Ola Åkeborn
Foto: Ola Åkeborn

– Det viktiga är att det kommer ett nytt liveställe till Karlskorna, sa trummisen Hempo Hildén, som solade på treassen utanför det gamla fängelset.

Han var en av de många personer som bokat plats på premiärkvällen, som bland annat hade ett AC/DC-jam på programmet.

En annan som var nyfiken på den nya restaurangen var Magnus Reimhagen som satt under partytälten ute på gården. Han var glad att någon satsar på området kring gästhamnen och Handelskajen.

– Det behövde hända något här, men det behövs ännu mer, sa han.

– Det här området är jättefint, det skulle kunna bli precis som Fisherman's Wharf i San Fransisco.

Sanna Broström och Lovisa Dehlin var också på plats i solskenet. De menade att The Rock kan hjälpa till att locka turister till Karlskrona.

– Det är kul med ett nytt ställe, det behövs, sa Sanna Broström.

– Men man vet inte riktigt vad som kommer hända här, sa Lovisa Dehlin.

Tror ni att The Rock kommer överleva då?

– Det tror jag, sa Sanna Broström.

– Här vill man gärna se till att det funkar, så då går man till de nya ställena, sa Lovisa Dehlin.

Christian Lagebrant
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.