Testresultat oroar inte
Som BLT kunde berätta i går har en av de rätter som nämndens politiker provsmakade för några dagar sedan en för stor andel bakterier.
Kötträtten, ugnsfärs med potatis fick beteckningen tjänligt med anmärkning av analysföretaget AL-control i Växjö. Framförallt äldre och barn med känslig mage kan få problem om de äter av rätten enligt företagets experter.
Vill inte säga
Först har Åke Svensson inga kommentarer till analysen, men efter en stund säger han:
- Är inte maten korrekt kan jag inte försvara den.
Om Karlskrona kommun trots allt kommer att införa kyld mat till sina äldre vill han inte uttala sig.
- Jag har varken sagt ja eller nej.
- Först ska ett ordentligt beslutsunderlag tas fram. Först då ska jag bestämma mig.
Förvånad
Helene Frennemark Hållö, enhetschef på Samhall i Malmö som tillverkar maten, är förvånad över analysresultatet.
- Vi sparar alltid några portioner om det skulle komma några klagomål på maten. I detta fallet har det inte inkommit några synpunkter, säger hon.
Samhall tillverkar 30 000 portioner om året till flera kommuner i landet.
- Ingen person har insjuknat av den mat vi tillverkat, säger hon.
Samhall anlitar samma analysföretag som BLT gjort.
- Vi skickar kontinuerligt mat till dem för provtagning. Det är en del i vår kvalitetssäkring, säger Helene Frennemark.