1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Teknikerna söker bevis

15-åringen sköts till döds med ett hagelgevär på gården utanför Rödeby. Nu har den första undersökningen genomförts på brottsplatsen. Fyra av polisens tekniker säkrade bevis under tisdagsförmiddagen.
Karlskrona • Publicerad 10 oktober 2007

Gården utanför Rödeby är hårt bevakad av väktare från GE-bevakning och hela tomtgränsen är avspärrad. En av orsakerna till bevakningen är att någon tidigare har tagit sig förbi avspärrningarna och gått in på gården.

Under tisdagsförmiddagen gick fyra tekniker och en fotograf från Blekingepolisen runt på gården för att skapa sig en bild av händelseförloppet och för att säkra bevis.

- Det är en vanlig teknisk undersökning. Bland annat riktar vi in oss på fynd som kan stärka de inblandades positioner på olika sätt, säger kriminalinspektör Magnus Bergman vid Karlskronapolisen.

- Det är en form av rekonstruktion över vem som har stått var och hur kropparna har legat. Man försöker att kontrollera så att berättelserna går ihop, säger Tomas Pärlklo, polisens presstalesman.

Polisen är dock förtegen om resultatet och vill inte ge några kommentarer i dagsläget. Men kompletteringar till utredningen kommer att ske fortlöpande under veckan.

Däremot är tomhylsorna från hagelgeväret borttransporterade från platsen sedan länge.

- De har man säkrat direkt i första skedet, säger Tomas Pärlklo.

Niklas Lundell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.