1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sverigedemokraterna stoppar privatiseringen

Femklöverns planer på att privatisera tekniska förvaltningen spricker. Sverigedemokraterna säger nej. Trots partiets rösttabbe när frågan avgjordes i tekniska nämnden.
Karlskrona • Publicerad 4 oktober 2007

Trots att ledamoten Göte Henriksson gav sitt stöd åt femklövern när tekniska nämnden sa sitt i frågan för en dryg vecka

sedan tänker Sverige-

demokraterna stoppa planerna. Frågan ska vandra vidare ända till kommunfullmäktige och då blir det nej från sd.

Misstag Göte Henrikssons ja i frågan var nämligen ett misstag.

- Vi och Göte Henriksson har hela tiden varit emot de här planerna. Att han röstade ja berodde på ett missförstånd i kombination med att han blev irriterad över att socialdemokraternas kompromissförslag presenterades först några minuter innan sammanträdet, säger grupp-ledare Richard Jomshof.

Röstar nej I affekt röstade Göte Henriksson fel och stödde femklövern.

- Men partiet har inte ändrat ståndpunkt i frågan. Vi är emot privatiseringen och kommer att rösta nej i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, säger Richard Jomshof. Vi ställer inte upp på det här förslaget.

Kostar mångmiljoner Huvudskälen är att privatiseringen riskerar att kosta kommunen mångmiljonbelopp att genom-föra, samtidigt som personalen riskerar att drabbas hårt.

- Jag vill poängtera att vi inte alls har något emot om personalen själva vill ta ansvar och lägga ett anbud på ett eller flera områden och att det sedan blir en anbudsrunda, men initiativet ska komma från personalen, säger Richard Jomshof. Att göra det här av ideologiska skäl är fel.

Om Sverigedemokraterna kommer att rösta med socialdemokraternas förslag, som innebär att privatisering sker i takt med naturlig avgång från de olika enheterna på förvaltningen, återstår att se.

Samtal med (s) - Vi ska ha ett samtal med Percy Blom (s), andre vice ordförande i nämnden, om vad hans förslag går ut på i detalj. Antingen ställer vi oss bakom det eller så röstar vi på avslag, säger Richard Jomshof.

Olsson tiger Ansvariga kommunalrådet Tommy Olsson (kd) vill inte kommentera

Sverigedemokraternas nej.

- Jag har inte fått någon information om det här och kommenterar ingenting förrän beslutet är fattat. De röstade med oss när det gäller konkurrensutsättning och de sa ja i nämnden.

Är du förvånad?

- Jag vill inte säga något förrän frågan är avgjord, säger Tommy Olsson.

Björn Håkansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.