1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stort Valborgsdisko på torget

Karlskrona • Publicerad 27 april 2002

Om inget oförutsett inträffar kommer ett stort disko att arrangeras på Stortorget i Karlskrona på Valborgsmässoafton. Beslutet om arrangemanget kom på fredagen och arbetet inleddes direkt.

För två år sedan genomfördes ett stort valborgsdisko på Stortorget i Karlskrona. Arrangemanget var mycket lyckat och upp mot 3 000 ungdomar samlades för att dansa.

Erfarenheterna av arrangemanget blev mycket goda. Alla berörda kunde konstatera att unga och äldre samlades på samma plats. Det var få bråk och bruket av alkohol och droger var mindre än vanligt. Mot bakgrund av det bestämdes det att arrangemanget skulle bli årligt återkommande.

Men förra året blev det inget och när Brottsförebyggande rådet i Karlskrona hade möte på fredagen kom det fram att inget skulle hända i år heller. Enligt uppgifter till BLT beslutades det därför att valborgsdiskot skall genomföras, även om tiden är knapp. Det bekräftas av företagsrepresentanten i rådet, Martin Bjurhem på GE-Bevakning:

- Som det ser ut ska det gå att lösa. Det finns bara några smådetaljer kvar att klara ut. Kommunen går in med en del pengar och vi bestämde oss för att skjuta till pengar, säger han.

- Det var jättelyckat första gången och valborgen blev lugn. Året efter, när det inte var något, var det stökigt som vanligt. Så när vi hörde att inget var planerat i år, bestämde vi oss för att satsa.

Planeringsarbetet kommer att fortsätta under helgen. Så fort allt är klar kommer mer information att lämnas vid en presskonferens.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.