1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stororder till Radius

Teknikföretaget Radius i Karlskrona har i tuff konkurrens tagit hem en av sina hittills största order.
Beställningen är värd 30 miljoner kronor.
Karlskrona • Publicerad 27 april 2002

- Affären blev klar under fredagen och innebär att vi ska leverera ett digitaltradionät för att säkra elleveranserna åt ett av Storbritanniens största elbolag, säger en mycket nöjd vd Hans Ottosson.

Leverans och installation av systemet påbörjas inom någon månad och kommer att pågå under hela hösten.

Diskussionerna med det engelska företaget har pågått en tid och in i det sista har det varit en strid mellan det lilla karlskronaföretaget och ett franskt jätteföretag.

- Det känns särskilt roligt att kunna ro hem en order i sådan konkurrens. Det visar att vi har både bättre teknologi och pris på våra produkter än de stora internationella bjässarna.

Stärkt position

Företaget har jobbat i flera år med att bearbeta den engelska marknaden. Under tiden har det blivit en och annan beställning, men den här är hittills den största.

- Ordern innebär att vi stärker vår position i landet och jag räknar med att vi i Karlskrona bevisat att vi är duktiga på teknikutveckling.

Fler jobb

Beställningen är värd lika mycket som Radius normalt omsätter.

På sikt kan det innebära fler jobb i Karlskrona.

- Jag utesluter inte att vi behöver rekrytera fler medarbetare utöver de 40 som i dag är anställda, säger Hans Ottosson.

Bygger system

Radius är ett av Karlskronas tillväxtföretag och som utvecklat system för säkrare el-distribution.

Företaget bygger system som känner av fel på elnätet och koppla om nätet för att så få personer som möjligt ska drabbas av ett el-avbrott. Systemet larmar också nätägaren som kan skicka reparationsinsatser till rätt plats på en gång.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.