1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stjärnspäckad julkonsert

John Lundvik, Wiktoria Johansson, Tommy Nilsson och Elisa Lindström, så ser uppställningen ut för årets Christmas night. De hoppas kunna bjuda på både eftertanke och svängig musik.
Karlskrona • Publicerad 4 oktober 2019
Tommy Nilsson, John Lundvik, Wiktoria Johansson och Elisa Lindström medverkar i Christmas night.
Tommy Nilsson, John Lundvik, Wiktoria Johansson och Elisa Lindström medverkar i Christmas night.Foto: Kristofer Sandberg

Två var med vid turnépremiären i Karlskrona förra året, de andra är nykomlingar. När Christmas night kommer till Karlskrona konserthusteater den 30 november medverkar John Lundvik, Wiktoria Johansson, Tommy Nilsson och Elisa Lindström.

Tommy har varit i Karlskrona en hel del genom åren. Han minns framför allt konserterna på kastellet.

– Jag har alltid haft en bra relation till Karlskrona.

– Karlskrona är en kär stad, säger han.

Elisa Lindström var med vid premiären i Karlskrona förra året. Hon valde att medverka igen bland annat eftersom hon gillar möjligheten att jobba med artister hon inte har jobbat med tidigare, som nykomlingarna Wiktoria Johansson och John Lundvik.

– När jag fick frågan kände jag att det var kul med en julkonsert.

– Det är kul att göra något annat. Och med härliga artister, säger Wiktoria.

Tommy gillar Christmas night eftersom betoningen ligger på traditionella jullåtar. Han hoppas på att få bjuda på några låtar där han kommer närmare publiken.

– Jag gillar att skala av och komma närmare folk, ta ner det lite grann. Det behöver inte alltid vara stort och svulstigt, säger han och menar att julen inte bara är tjo och tjim.

– Många har det jobbigt. Vi ska tänka på de som inte har det lika bra som oss och använda julen till eftertanke, säger han och hoppas få med även den sidan av julen i konserten.

Utöver det är hans förhoppning att de med John och Wiktoria ska kunna bjuda på svängig musik.

– Svenska jullåtar är väldigt sakrala. Det är vackert men det måste svänga lite också. Jag hoppas att vi kan hitta på något åt gospelhållet, säger Tommy.

Elisa håller med honom och hoppas få bjuda på en blandning av svenska klassiker och fartfylld musik.

– Jag ser fram emot att samarbeta med de andra och se vad vi kan bjuda på, säger hon.

För henne betyder julen musik eftersom hennes familj sjunger och spelar mycket den tiden av året. Bland favoritjullåtarna finns Stilla natt och Gläns över sjö och strand.

Wiktoria har ingen favoritjullåt men gillar Michael Bublés julalbum och lyssnar även gärna på Celine Dion och Ella Fitzgerald när dopparedagen närmar sig. Kanske får hon göra någon av Bublés låtar under Christmas night.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.